Nyárvégi szünet

Ezúton értesítünk minden kedves barátot, partnert és érdeklődőt, hogy a 2019. augusztus 19-én bezárunk és csak 2019. augusztus 26-án nyitunk újra. Ezen a héten az élelmiszerosztás is szünetel.

Időnket, energiánkat és szabadidőnket nem sajnálva segítettük egész évben a civil munkát, táboroztattuk a gyermekeket és élelmiszerrel láttuk el a rászorulókat. A következő héten most mi is a családunknak kedvezünk. Kérjük, hogy ez időszak alatt – még ha nektek pont ebben az időben lenne a leginkább megfelelő, – ne keressetek bennünket munkával. Engedjétek, hogy munkatársaink, önkénteseink is önfeledten tudjanak a családjuk körében egy hetet a nyári időszakból eltölteni.

Méltóságkereső Konferencia Meghívó

A hagyományokhoz híven a konferencia keretében kerülnek átadásra a Beke Pál Emlékcímek. A Beke Pál Emlékcímről itt található bővebb információ: www.bekepalemlekcim.weebly.com
A részvétel térítésmentes, kérjük azonban, hogy részvételi szándékát 2019. május 24-ig előzetesen jelezze számunka itt:https://forms.gle/aDf1p9X2khEzgWgr6.

Születés Hete a MAG-Házban!

👨‍👩‍👧Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat Komáromban is!  🤰

2019. május 5.-étől május 10-ig délelőtt a kisgyermekeseknek, délután pedig a kismamáknak-papáknak kedvezünk ingyenesen látogatható programokkal. A programok színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a családtervezés, anyává-apává válás, magzati lét, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás, hozzátáplálás, gyermeknevelés, gyermekvállalás témakörökben.🤱 Minden szakembert, babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várunk.

Nyári Táborok a Mag-házban (2019)

Nyári táboraink bejárós jellegűek és 5 napot foglalnak magukba.
Az 5 napos táboraink részvételi díja: 19.500Ft/fő/tábor

FIGYELEM!

2019. augusztus5 -től meghirdetett Kisművész Táborunk a munkanap átcsoportosítás végett 6 napos, de a táborra jelentkezők választhatják az 5 napos táboroztatást is. Ezen a táboron az 5 napos részvételi díj: 19.500Ft/fő/tábor, a 6 napos részvételi díj: 23.400Ft/fő/tábor

A táborokra való jelentkezés kizárólag e-mailen (eletter@novonet.hu. Az e-mail tárgy rovatba kérjük írja be: táborjelentkezés.), valamint személyesen a Mag-házban (Komárom-Koppánmonostor, Csendes u. 8. munkanapokon 7.30-16.30 óráig) lehet.

A táborra jelentkezőknek a részvételi díj befizetéséhez részletfizetést biztosítunk.

Felhívás Beke Pál Emlékcím 2019 adományozásának ajánlására

Beke Pál Emlékcím célja példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben hosszú ideje, példamutató, adaptálható, innovatív tevékenységet végző ’szakember’ elismerése. Olyanoké, akik arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Azt, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. Amelynek birtokában úgy érezhetik: nem csak lakosai, hanem polgárai településüknek, országuknak, Európának. Az Emlékcím tulajdonosainak közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.
Javaslat tehető közösségi és/vagy ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkáért.

A Beke Pál Emlékcím alapítói és adományozói: Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nkft., Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete.

Javaslataikat 2019. március 10-ig várjuk e-mailen (eletter@novonet.hu, az üzenet tárgyába kérjük, írja be: Javaslat Beke Pál emlékcímre), az adatlap letöltése, vagy az alábbi felületen: https://goo.gl/forms/I1hpRiSXiL7yl4E13

Felhívás élelmiszersegély igénybevételére 2019

Az Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Tesco Magyarország együttműködésével az Élettér Egyesület élelmiszersegélyt biztosít.

A kapcsolódó tájékoztatót / jelentkezési lapot az alábbi hivatkozásokon érheti el:

Részletes tájékoztató

Jelentkezési lap

2019. január 3-án nyitunk újra

Ezúton értesítünk minden kedves barátot, partnert és érdeklődőt, hogy a holnapi napon bezárunk és csak 2019. január 3-án nyitunk újra.

Időnket, energiánkat és szabadidőnket nem sajnálva segítettük egész évben a civil munkát, de most mi is a családunknak kedvezünk. Kérjük, hogy ez időszak alatt – még ha nektek pont ebben az időben lenne a leginkább megfelelő, – ne keressetek bennünket munkával. Engedjétek, hogy munkatársaink, önkénteseink is önfeledten  tudjanak a családjuk körében ünnepelni.
Január 3-tól, mint korábban jeleztük, új struktúrában ugyan, de továbbra is a köz szolgálatába állunk. megfelelő, – ne keressetek bennünket munkával. Engedjétek, hogy munkatársaink, önkénteseink is önfeledten  tudjanak a családjuk körében ünnepelni.

Békés karácsonyt, boldog új esztendőt

Silver Economy

IV. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal szakmai fórumán Monostori Éva a közfoglalkoztatás tapasztalatait ismertette a hajléktalan mintaprogramot megvalósító közfoglalkoztató szemszögéből, amelyben immár harmadik éve foglalkoztatnak a komáromi székhelyű Mag-házban.

Monostori Éva, szakmai fórum Tatabányán

A szakmai fórumot 2018. szeptember 4. tartották a Tatabányai, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban, amelyet Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitott meg. A szakmai fórumon a Mag-házban megvalósuló mintaprogram mellett Sógorka Miklós, Súr polgármestere mutatta be a településén megvalósuló közfoglalkoztatási programokat. A IV. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást és szakmai fórumot a Belügyminisztérium munkatársai is figyelemmel kísérték.

1700 közmunkás van a megyében című cikk letöltése | Kisalföld 2018.09.05.