Születés Hete

Kedves Leendő és Gyakorló Szülők!

Idei Születés Hete programunk már a hivatalos honlapon is olvasható: szuleteshete.hu
Böngésszétek az oldalt, jegyezzétek fel az érdekes programokat a naptárba.
Várunk benneteket május 6-11 között!

Beke Pál Emlékcím 2018

Felhívás Beke Pál Emlékcím 2018 adományozásának ajánlására

Beke Pál Emlékcím célja példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben, hosszú ideje, adaptálható, innovatív tevékenységet végző szakemberek elismerése. Olyanoké, akik arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Azt, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. Amelynek birtokában úgy érezhetik: nem csak lakosai, hanem polgárai településüknek, országuknak, Európának. Az Emlékcím tulajdonosainak közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.

Javaslat tehető közösségi és/vagy ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkáért.

A Beke Pál Emlékcím alapítói és adományozói: Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete.

Javaslataikat 2018. április 30-ig várjuk e-mailen (eletter@novonet.hu, az üzenet tárgyába kérjük, írja be: Javaslat Beke Pál emlékcímre), az adatlap letöltése, vagy az alábbi felületen:  https://goo.gl/ZF5HMr

Európai Önkéntes Szolgálat Erdélyben!

A Fektete Sereg Ifjúsági Egyesület egy 18-30 év közötti fiatalt keres Európai Önkéntes Szolgálatra Erdélybe. További infromációt, tájékoztatást adnak e-mailben (feketevs@gmail.com), telefonon: +36 30 423 97 37-es telefonszámon.

fekete-sereg.hu

Születés Hete! – Bölcsőkert

Kedves Kisgyermekes Szülők!

Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat, melyhez egyesületünk tíz éve kapcsolódott, s amit mi az anyák napján kezdünk, és amit egy hétig tartó programokkal színesítünk.
A programok ebben az évben is színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a párkapcsolat, családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, hordozás, női szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése témakörökben.

Programsorozatunknak része a „Bölcsőkert” bővítése, mikor is a hagyományt folytatva a tavaly született koppánmonostori babák tiszteletére újabb kis gyümölcsfákkal gazdagítjuk településünk bevezető kerékpárútja melletti közösségi gyümölcsöst, Tóth Kálmán néhai tanító emlékpadja melletti „Bölcsőkertet”.
Amennyiben gyermeke 2017.01.01 és 2017.12.31 között született, és érdekli a program, kérem jelezze az eletter@novonet.hu címen, +3634/526-955 vagy a +3620/584-2860 telefonszámon 2018.03.31-ig.

Szakma az Ifjúságért Akadémia
Megnyílt a jelentkezés a SZIA III. szemeszterére.
Ne hagyd ki te sem!
Jelentkezz a  bit.ly/szia2018 űrlap kitöltésével május 15-ig.

Légrádi Antal XXI. Tehetségkutató Rock Fesztivál

Amatőr zenekarok és előadók jelentkezését várják a következő zenei találkozóra. A részvétel során szakmai tapasztalatszerzésre nyílik lehetőség, mivel a zsűri minden produkciót értékel, és építő kritikát fogalmaz meg a jövőbeni munka érdekében.
Jelentkezési lap és bővebb információ: http://helyiertek.hu/index.php/legradi-antal-tehetsegkutato

Adó 1+1% rendelkezés eSZJA felületen

Újabb videónkban az adó 1+1% rendelkezést mutatjuk be eSZJA felületen. Ügyfélkapu bejelentkezés utáni teendőket mutatjuk be a gyors és egyszerű nyilatkozattételért. Köszönjük, hogy nem felejtesz el idén sem személyi jövedelemadód 1+1%-áról nyilatkozni 2018. május 22-ig.

Személyi jövedelemadó

A legtöbb adófizető nincs tisztában vele, hogy a személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlása hogyan működik, kerül-e valamibe az adófizetőnek és hogy milyen célokat, tevékenységeket támogathatnak vele.

Az adóbevallás egyik fontos része, hogy a személyi jövedelemadónk 1 százalékáról rendelkezhetünk valamely civil szervezetnek, +1 százalékról pedig egyháznak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak. Amennyiben nem nyilatkozunk az 1+1 százalékról, vagy lekéstük a határidőt, vagy helytelenül adtuk meg az adatokat, úgy az 1+1% az államot illeti meg. Tehát az 1+1% felajánlása nem kerül semmibe a magánszemélyeknek, ellenben akár életet is menthet vele.

Az alábbi filmben bemutatjuk, hogy miként tudsz élni az adód 1+1%-nak felajánlásával!

Ne engedd át a rendelkezésed jogát. Biztos van környezetedben civil szervezet és működő egyház, akinek javára rendelkezhetsz. Az adód 1+1%-ával ugyanis egyházakat és közhasznú tevékenységeket végző szervezeteket támogathatunk, amelyek a felajánlott adományt a legtöbb esetben működésre, fejlesztésre és másokon való segítségnyújtásra fordítják. Az adomány felhasználása szervezetenként eltérő lehet. A működésről és a tevékenységről a szervezet alapító okiratában, annak honlapján, vagy bemutatkozásában tájékozódhatunk.

A választásban segítséget adunk az alábbi bemutatkozásokkal. Mackótestvér kampányunkkal az a célunk, hogy ne csak saját egyesületeink tevékenységeire hívjuk fel a figyelmet, hanem bemutassunk olyan szervezeteket is, akiknek munkáját, tevékenységét példaként ajánlunk.
Mackótestvér videók

Segítse Ön is az adója 1+1 százalékának felajánlásával az egyházak, a kiemelt költségvetési előirányzatok és a civil szervezetek munkásságát! A rendelkező nyilatkozatot a bevallástól függetlenül legkésőbb 2018. május 20-ig küldheti meg az adóhatóság részére!

Csemete Babahordozó Klub a Mag-házban

2018. január 16-án 10 órától

Klubunk azzal a céllal alakult, hogy a babahordozást és a mosható pelenka használatot ismertessük, népszerűsítsük lakóhelyünkön, és térségünkben.
Havi rendszerességű találkozónk következő időpontja 2018. január 16. 10 óra.
ISARA márkájú eszközök érkeznek klubunkba.
A találkozó ingyenes, tanácsadásra és hordozóeszköz próbára is van lehetőség.
A rendezvény és a helyszín bababarát!

Babahordozás. Divat, vagy praktika?

Az újszülött számára a hordozás ismerős érzés, hiszen magzatként az édesanyja hasában szorosan körül ölelve, folyamatos testkontaktusban tölt el kilenc hónapot. Amikor megszületik, azzal teremthetjük meg a számára a benti és a kinti lét közötti legfinomabb átmenetet, ha ezt a biztonságot adó, ismerős érzést biztosítjuk számára, azaz hordozzuk. A hordozás testileg és lelkileg is nagyon jót és csak jót tesz nekik. Mindemellett számos praktikus előnye is van: mobilabbá válik a család, könnyebbé válik az altatás, felszabadul a hordozó személy keze, ami nagy segítség lehet a házimunka végzésénél is.

Mosható pelenka!?!?

Mai modern mosható pelenka a régi gumibugyihoz képest kényelmesebb, nagyobb nedvszívású és óriási választék elégíti ki a legkülönfélébb igényeket is. Környezetbarát, költségkímélő, egyszerű a használata, és hamarabb elérhető vele a szobatisztaság a gyermekeinknél, mint az eldobható pelenkát viselő társaiknál. S az sem mellékes, hogy természetes anyag érintkezik a baba bőrével.
Kételkedsz? Gyere és járj utána!

Szer-Tér műhely a Mag-házban

A műhely Ruzsa Ágota a Sol Globál vezetője által kifejlesztett csoportos, rendszeres foglalkozás. Asszertív, coco alapú, mentális önsegítő/önképző kör a mindennapi stressz csökkentésére, az érzelmi és társas intelligencia fejlesztésére, valamint a támogató társas figyelemre.

A műhelyfoglalkozásokat 2018-tól nem havi rendszerességgel, hanem negyedévente összevont egész napos tréning és foglalkozás keretében tervezzük. Az első foglalkozást 2018 márciusában hirdetjük, melynek pontos részletekről tájékozódhatnak a hírlevelünkből és a Mag-ház elérhetőségein.