Civil Szalon Komáromban a Mag-házban

 

Komárom és közvetlen környezete Komárom-Esztergom megye Magyarország gazdaságilag és társadalmilag is fejlett régiókhoz tartozik. E meghatározás az emberek közösségeire, a közösségek közötti kapcsolatra és társadalmi tudásra ez a fejlettségi szint azonban nem ennyire egyértelműen mondható el.

A viszonylagos jólét kényelmi pozícióba helyezi az egyént és magát a civil társadalmat is. Azok, akik valamilyen szempontból közvetlenül nem érintettek a nélkülözésben, a kirekesztésben, vagy a diszkriminációban, azok tényként fogadhatják el a „gyűlöletkampány” sugallta híreket, ami nem csupán néhány kiemelt szervezetre, hanem az egész hazai civil szektorra negatív vetülettel hat.

A civil társadalom, s annak tevékenységének és társadalmi hasznosságának emelése, s a civilek közötti párbeszéd, együttműködés elősegítése a célunk, melynek első állomása a Mackótestvér kampányunk elindítása volt. A MACI kampányhoz kapcsolódva olyan civil szervezeteket mutatunk be, akik példaértékű, hasznos munkát végeznek saját területükön. Ez a pozitív kampány lehetőséget ad magunkon kívül partner civil szervezetek ajánlására, ezzel is felhívva a figyelmet a civilek értékteremtő, közösségépítő fontos szerepére.

A civil kampányunk következő állomása a Civil Szalon, amihez a hazai meghatározó civil mozgalmait MACI, Civilizáció, Civil Citrom  hívtuk vendégségbe, s amelyre tisztelettel invitálunk minden civilt, civil szervezeti tagot, önkéntest, vagy szimpatizánst, civil barátot, civilként is gondolkodó önkormányzatot, helyi és országos szinten tevékenykedő képviselőt.

A Civil Szalon egy kötetlen beszélgetés, ahol teret és lehetőséget adunk mindenkinek, hogy elmondhassa miként éli meg civilségét a mai magyar társadalmi környezetben.

Helyszín: Komárom – Koppánmonostor, Csendes u. 8

Időpont: 2018. január 19-én 16.30-tól

A program megvalósításában partnerünk a Civil Kollégium Alapítvány.