MACI kampány

Kedves Társaink!

Itt van a MACI, a magyar civilszervezetek közösségét jelképező figura.

A MACI segítségével mutatjuk meg mindenkinek, hogy milyen sokszínűek is vagyunk és mennyire megkerülhetetlen a munkánk: mennyi pozitív változás, segítés, érdekképviselet, gondoskodás, tanácsadás, támogatás, igazságkeresés, jótékonyság és még sok-sok egyéb tevékenység kötődik hozzánk.

Azt reméljük, hogy a MACI érthetővé, befogadhatóvá és láthatóvá teszi mindenki számára a civilszervezetek tevékenységét, üzeneteit, tenni akarásukat. Bemutatja, milyen munkát végez a Magyarországon működő több tízezer civilszervezet, és elmondja: hazánk jövője nélkülük elképzelhetetlen.

Hogyan kampányol a MACI?

Ezen az oldalon és a facebookon láthatóak üzeneteink, filmjeink.

A MACI sikeréhez azonban ennél jóval több kell: a ti segítségetek! Mivel kevés pénzünk van kampányra, a MACI-nak kell eljutnia mindenhová. Arra kérünk Benneteket, segítsétek a MACI munkáját – terjesszétek az üzeneteket matricán, plakáton, honlapokon, a közösségi médiában és bárhol, ahol szeretnétek.

Miért jó a MACI-val kampányolni?

Minél többen vagyunk, annál többen ismerik meg, mire képes a magyar civil szektor. A csatlakozók saját szervezetük népszerűsítése mellett az egész civil szektor jóhírét keltik.

Hogyan vehet részt egy civilszervezet a MACI kampányban?

A MACI kampányhoz való önkéntes csatlakozás feltételei:

  • legyen bejegyzett, aktív civilszervezet;
  • legyen átlátható a működése;
  • ne végezzen pártpolitikai tevékenységet;
  • ne legyen szélsőséges, kirekesztő, diszkriminatív;  
  • a civilszervezet a MACI kampány valamelyik logóját használja azokon a felületeken, ahol megjelenik, mint védjegyet!

A feltételek teljesülését a MACI-kampány szervezői nem ellenőrzik. 

A MACI fenntartja magának a jogot, hogy ha kételyek merülnek fel a szempontok teljesülését illetően a szervezetet a kampányból kizárja.

Ha ezeknek megfelelsz, és ezt az adataid frissítésével/regisztrációval az adhat.hu-n mások számára is követhetővé teszed, akkor csatlakozhatsz a kampányhoz. Lépésenként:

  1. egy kattintással nyilatkozz arról, hogy a szervezeted nevében csatlakozol a kampányhoz;
  2. regisztrálj, vagy aktualizáld az adataidat a magyar civilszervezetek legnagyobb adatbázisában, az adhat.hu oldalon (kb. 15 percet vesz igénybe), hogy mások is megtaláljanak! Ez azért lényeges, mert a kampány egyik fontos eleme, hogy az érdeklődő állampolgárok könnyen elérhessék az általuk keresett szervezetet (Adhat Adatlapod regisztrációja során ismét pipáld be csatlakozási szándékod, ugyanis csak ekkor fog automatikusan megjelenni logód a sziamaci.hu oldalon. A regisztráció után a logó kb. fél óra múlva jelenik meg.);
  3. töltsd le a MACI kampány logóját, anyagait, és használd azokon a felületeken, ahol a szervezeted megjelenik, mint egy védjegyet. Példák a használatra: FB profilkép, site-on egy állandó szem előtt lévő helyen, médiamegjelenésben stb. Az FB névjegyben a szervezet tüntesse fel a csatlakozás tényét!
  4. a további kommunikációs csatornák elérése érdekében a csatlakozás után kérjük, hogy írjatok a brummm@sziamaci.hu-ra és küldjétek el a kapcsolattartók nevét és e-mail elérhetőségét. 
  5. Lehetőség van arra is, hogy a Szervező csapat találkozóit látogassátok. Amennyiben részt szeretnétek venni egy-egy ilyen találkozón, azt is jelezzétek a fenti e-mailcímen!

sziamaci.hu