Bázispont - Civil Információs Centrum

Csigaház

A kulturális közfoglalkoztatás keretében programjaink együttműködő partnere a Nemzeti Művelődési Intézet
Nemzeti Muvelodési Intézet

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Mag-ház Hírlevél

*A mező kitöltése kötelező

Kedves Civil Barátunk!

Öt évvel ezelőtt a francia ifjúsági házak mintájára lelkes kezdőkként alakítottuk meg a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesületét. Szervezetünk még abban az évben összehívta I. Konventjét, melynek célja a – tájékoztatáson túl a – megerősödésünk volt. Megerősödésünk ugyan elmaradt, azonban szakmailag tovább léptünk, új lehetőségeket és szerepeket kerestünk. Az elmúlt öt évben szabadművelődési munkacsoportként tevékenykedtünk, a Lakitelek Népfőiskola Karácsony Sándor Szakkollégiumaként jártuk az országot, gyűjtöttük a tapasztalatokat, dolgoztuk ki a közművelődés kívánatos rendszerét, az új szabadművelődési koncepciót. Beke Pál, alapító elnökünk iránymutatásával tevékenykedtünk, „Saját művelődési otthonunk” címen könyvet szerkesztettünk.

Valamennyien saját bőrünkön tapasztaljuk a civil élet nehézségeit, a közösségi művelődésben vetett hitünk és tapasztalatunk erőtlenségét, tehetetlenségét, mellyel a napi megélhetésünk, fennmaradásunk véget küzdünk. Egyedül, magunkra hagyatva. A kezdeti célok ma is épp úgy aktuálisak, mint öt évvel ezelőtt. A jelenlegi meghívó, melyet ezúttal juttattunk el hozzád, ismét arra szólít, hogy összejöjjünk, együtt maradjunk, együtt dolgozzunk, megerősödjünk.

A Lakitelek Népfőiskolán került sor II. Konventünkre 2010. március 26-27-én, melyre tisztelettel és szeretettel invitálunk. Rendezvényünket Beke Pál emlékére és munkásságának folytatására terveztük, melynek részletes programtervezetéről a meghívóból tájékozódhatsz.

| Konvent program füzet |

 

Az előadások anyagai:

 

A konventről készült film:

Saját művelődési otthonunk 2010 Lakitelek
This text will be replaced
©2017 Mag-ház
országos foglalkoztatási közalapítvány esza hungaro-len kft mobilitás rt-vision bt komáromi ipari falu rotary magyarország szmm nka nca dia komárom wekerle sándor alapkezelo
furésztech kft  komáromi gyógyfürdo híd tv Kompress Nyomdaipari Kft hírcity komárom portál Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Ökopolisz Alapítvány
KEM Önkéntes Centrum CivilJutub hídak fórum Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat MOL Bázispont.hu Nemzeti Muvelodési Intézet
Visegrad Fund Norvég Civil Támogatási Alap KRIO Intézet Ökotárs Alapítvány Tehetségpont Belügyminisztérium