Kedves Civil Barátunk!

Öt évvel ezelőtt a francia ifjúsági házak mintájára lelkes kezdőkként alakítottuk meg a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesületét. Szervezetünk még abban az évben összehívta I. Konventjét, melynek célja a – tájékoztatáson túl a – megerősödésünk volt. Megerősödésünk ugyan elmaradt, azonban szakmailag tovább léptünk, új lehetőségeket és szerepeket kerestünk. Az elmúlt öt évben szabadművelődési munkacsoportként tevékenykedtünk, a Lakitelek Népfőiskola Karácsony Sándor Szakkollégiumaként jártuk az országot, gyűjtöttük a tapasztalatokat, dolgoztuk ki a közművelődés kívánatos rendszerét, az új szabadművelődési koncepciót. Beke Pál, alapító elnökünk iránymutatásával tevékenykedtünk, „Saját művelődési otthonunk” címen könyvet szerkesztettünk.

Valamennyien saját bőrünkön tapasztaljuk a civil élet nehézségeit, a közösségi művelődésben vetett hitünk és tapasztalatunk erőtlenségét, tehetetlenségét, mellyel a napi megélhetésünk, fennmaradásunk véget küzdünk. Egyedül, magunkra hagyatva. A kezdeti célok ma is épp úgy aktuálisak, mint öt évvel ezelőtt. A jelenlegi meghívó, melyet ezúttal juttattunk el hozzád, ismét arra szólít, hogy összejöjjünk, együtt maradjunk, együtt dolgozzunk, megerősödjünk.

A Lakitelek Népfőiskolán került sor II. Konventünkre 2010. március 26-27-én, melyre tisztelettel és szeretettel invitálunk. Rendezvényünket Beke Pál emlékére és munkásságának folytatására terveztük, melynek részletes programtervezetéről a meghívóból tájékozódhatsz.

| Konvent program füzet |

Az előadások anyagai:

A konventről készült film:

Saját művelődési otthonunk 2010 Lakitelek
This text will be replaced