Bázispont - Civil Információs Centrum

Csigaház

A kulturális közfoglalkoztatás keretében programjaink együttműködő partnere a Nemzeti Művelődési Intézet
Nemzeti Muvelodési Intézet

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Mag-ház Hírlevél

*A mező kitöltése kötelező

Fiatalok a demokráciáért
Francia - Magyar demokráciaprogram

2009 szeptembertől - 2010 decemberéig valósul meg a Francia – Magyar közös ifjúsági demokráciaproject. Ebben a lehetőségben húsz komáromi fiatal vesz részt köztük animátoraik és az Élettér Egyesület vezetői. A 16 hónapon keresztül folyó a közös munkánkat a Földközi-tenger melletti kisvárossal, Gruissan fiataljaival kezdtük meg ebben az évben Komáromban. Megvalósításhoz uniós támogatás és a pályázó, francia partner, gruissani Önkormányzata nyújt segítséget.

Ez első találkozásunkra, 2009 októberében, az őszi szünetben került sor. Nagy örömmel láttuk vendégül a francia fiatalokat Komárom városában. Három napot töltöttünk el egymással, ahol az első fontos lépés az összeismerkedés volt. Itt egy kicsit nehéz dolgunk akadt, egymás neveinknek kiejtésével. Második lépésben, a két ország demokráciai helyzetét összehasonlítottuk és az elmondottak alapján megállapíthatjuk, hogy francia barátaink sokkal előnyösebb helyzetben vannak a mi országunkhoz képest.

Harmadik lépésben, terveztünk egy kétnyelvű weboldalt. A következő hónapokban, mindkét ország fiataljai ugyanazon a témákon dolgoznak, és a hónapok végén az elkészült közös weboldalra feltöltik anyagaikat és közzé teszik, hogy mindenki számára elérhető legyen.

A jövő év júniusában mi is ellátogatunk városukba, ahol az elkezdett közös munkát folytatjuk. További lépéseket teszünk meg annak érdekében, hogy amit elkezdtünk mi fiatalok azt felnőtt korunkban kamatoztatni tudjuk a jövőben.

Gruissan-i polgármester levelének forditása>>

©2017 Mag-ház
országos foglalkoztatási közalapítvány esza hungaro-len kft mobilitás rt-vision bt komáromi ipari falu rotary magyarország szmm nka nca dia komárom wekerle sándor alapkezelo
furésztech kft  komáromi gyógyfürdo híd tv Kompress Nyomdaipari Kft hírcity komárom portál Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Ökopolisz Alapítvány
KEM Önkéntes Centrum CivilJutub hídak fórum Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat MOL Bázispont.hu Nemzeti Muvelodési Intézet
Visegrad Fund Norvég Civil Támogatási Alap KRIO Intézet Ökotárs Alapítvány Tehetségpont Belügyminisztérium