EVS - aktuális projektek:

2017. január 27.

Messzelátó Egyesület

Mindenki figyelmébe szeretnénk ajánlani a Messzelátó Egyesület által kínált Európai Önkéntes Szolgálat lehetőségét, amely lehetőséget biztosít 17 és 30 év közötti fiataloknak, hogy egy jól finanszírozott rendszerben önkéntesként csatlakozzanak civil szervezekhez Európa szerte.

Aktuális projektek listája:

2017.február-2018.február

Panevezys, Litvánia

Ha szívesen szerveznél kulturális programokat Litvániában gyerekeknek, illetve bele kukkantanál egy könyvtár, kulturális centrum mindennapjaiba, akkor megérkezett a lehetőség!

2017.február-2018. február

Vlaanderen, Belgium

Egy belga szervezet keres önkéntest, aki a "Coloured Glasses" néven futó interkulturális érzékenyítő foglalkozásokat venné át korábbi önkéntesektől, és valósítaná meg belga iskolákban.

Részleteket olvashattok ITT (de ne zavarjon meg titeket, hogy Internshipnek hívják, mert ez egy rendes EVS projekt a szokásos szállás, étkezés, utazás, biztosítás, zsebpénz dologgal:)

Jelentkezés angol nyelvű önéletrajzzal és motivációs levéllel itt: bilitis.lauwers@afs.org

2017.február - 2018. február

Lefkas, Görögország

Egy idősekkel foglalkozó görög szervezet keresi EVS önkéntesét SOS-ben 2017 februári kezdéssel. A csatlakozó önkéntes időseknek való programszervezéssel és ezek megvalósításával segíti majd a kinti csapat munkáját Lefkasban.

2017. február - 2018. január

Brdárka, Szlovákia

Fenntarthatóság, szlovák vidék, permakultúra...
Tuti szlovák partnerünk szívesen fogadna csapatába egy magyar EVS önkéntest.

Részletek ITT!

További kérdésekkel keressétek Eduardot a EVSrecruitAN@gmail.com címen, illtve ide lehet küldeni az angol nyelvű önéletrajzokat, motivációs leveleket!

2017. február-augusztus

Zielona Góra, Lengyelország

Önkénteseket keresnek 7 hónapra egy lengyel kisvárosban működő iskolába, aki az oktatók munkáját segítené képességfejlesztő foglalkozások szervezésével, megvalósításával.

2017. február - 2018. január

Sutton Coldfield, Anglia

Egy angol kisvárosban zajló projektre keresünk önkteseket, akik szívesen tartanának képességfejlesztő foglalkozásokat fiataloknak, kirándulnának idősekkel illetve besegítetnének a korosztályos otthonok mindennapi tevékenységébe a konyhai kisegítéstől a takarításig.

2017.február - 2018. július

Komárno, Szlovákia

Épp csak a határ túlfelén tanyázik egy szuper szervezet, ahol képességfejlesztő és pályaorientációs tréningek tervezését, megvalósítását tanulhatják el az önkéntesek. Valamint bekapcsolódhatnak abba a kiadványszerkesztő munkába riporterként, amelyben minden évben határon túli idős magyarok törtéteit mesélik el.

Ha érdekelnek a részletek írj bátran nekünk az evs@messzelato.hu-ra vagy Eszternek a projekt koordinátorának szabo.eszter@tandemno.sk.

2017.február-2018.január

Vlaamse Ardennen, Belgium

Ha imádsz fiatalokkal a szabadban játszani, szereted ha zajlik az élet, pörög az adrenalin, akkor ez lesz a te projekted. Egy belga vidéken működő kalandparkba keresnek önkéntest, aki a szakemberek mellett asszisztálva segít a gyerekeknek, fiataloknak tartott kinti foglalkozások lebonyolításában.

2017.február - 2018. január

Riga, Lettország

Természetvédelemmel foglalkozó lett szervezet keresi önkéntesét SOS-ben egy egész évre. Ha szívesen szerveznél upcycling vagy egyéb érzékenyítő workshopokat, szívesen pakolsz össze kiadványokat, szórólapokat és egyéb promóciós grafikai anyagokat illetve szívesen tevékenykednél egy városi kertészetben, akkor ez lesz a te projekted.

2017.február-november

Galícia, Spanyolország

Galícia tartományban környezeti nevelést végző szervezet keres önkéntest, aki szívesen segítené a munkájukat fiataloknak szervezett programok kivitelezésében, erdei utak rendbentartásában, kirándulók információval való ellátásában vagy éppen tájékoztató kiadványok szerkesztésében terjesztésében.

Részletek és jelentkezés ITT!

Pályázd meg most a nyári/őszi projekteket:

2017. június -2018. május

Cremona, Olaszország

2017 nyarától két EVS önkéntes kerestetik egy ifjúságfejlesztéssel foglalkozó olasz szervezethez. Az egyik csatlakozó önkéntesnek lehetősége lesz belelátni a szervezet mindennapi adminisztratív és kommunikációs tevékenységébe, a projekt jelentkezésektől, a szervezésükön át egészen a kommunikációs tevékenységig. A másik önkéntes a szervezet által működtetett képregény boltban segít majd az aktivitások szervezésében illetve azok promóciós tevékenységében

2017 szeptember - 2018. június

Strasbourg, Franciaország

Strasbourgba keresnek önkéntest több projektre:

1. A gyerekek személyes képességeinek felfedezését, fejlesztését célzó foglalkozások megtartására keresnek önkntest, aki érdeklődik az ifjúságfejlesztés iránt.

2. Idősek gondozó otthonának mindennapi életét segítő önkéntes.

3. Nőknek, hajléktalanoknak fenntartott szállásra kerestetik önkéntes.

4. Sérült felnőtteket ápoló centrum keresi segítő önkéntesét.

5. Sérült gyerekekkel foglalkozó szervezet fogadna csapatába önkéntest.

2017. május - 2018. május

Innsbruck, Ausztria

Egy évre keres önkéntest egy egykori pékség épületében kialakított kulturális központ Tirol vidékén. Ha szívesen kipróbálnád, fejlesztenéd magad rendezvényszervezés, közösségi média, kulturális menedzsment területén vagy éppen az adminisztratív részébe szeretnél belelátni egy ilyen alternatív kulturális tér működésének, akkor itt a lehetőség.

2017.június-2018.március

Vila Nova de Gaia, Portugália

Ha imádsz kint lenni az erdőkben. Kirándulni, játszani, sportolni és a szíveden érzed, hogy ezt minél többen megtegyék, mgtehessék, akkor itt érkezik a te projekted. Egy portugál szervezet keres ugyanis önkéntest 10 hónapra 2017 nyarától, aki segítené a munkájukat kirándulások, outdoor sportfoglalkozások szervezésével, megvalósításával, kiránduló útvonalakat tartana rendben velük és hátrányos helyzetűenek megvalósuló nyári táborukban tevékenykedne.

2017. szeptember - 2018. augusztus vagy március

Wiers, Belgium

2017. szeptember - 2018. március

Namur, Belgium

Ha akad egy kis francia alaptudásod és szívesen csinálnál szabadidős, szórakoztató programokat mentális betegséggel élő felnőtekkel egy francia kisvárosban, napközben pedig segíteni a szervezet irodai tevékenységében...akkor ez a te lehetőséged.

2017.augusztus-2018.július

Nykobing Falster, Denmark

Dán partnerszervezetünk egy elképesztően izgalmas projekttel keresett meg minket, ugyanis egy középkori centrum nevelő, programszervező csapatába keresnek önkéntest.

Részletek ITT!

Jelentkezni tudtok január 20-ig angol nyelvű önéletrajzzal és motivációs levéllel a vibe.gronfeldt@afs.org címen, illetve ne felejtsetek el minket se cc-zni az evs@messzelato.hu címmel.

2017. május-október

Brenderup, Dánia

Dán néi iskolába kerestetik önkéntes 5 hónapra, aki az közösségi szemléletet hirdető intézmény mindennapjaiban venne részt a diákoknak szervezett aktivitásoktól a kertészkedésen át az irodai munkáig.

Izalnd

Több izlandi projekt keresi önkéntesét 2017 augusztusától! Nézegessétek, olvasgassátok és jelentkezzetek!