Felhívás Beke Pál Emlékcím 2017 adományozásának ajánlására

2017. március 09.

kép

Beke Pál Emlékcím célja olyan példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben, hosszú ideje, adaptálható, innovatív tevékenységet végző 'szakemberek' elismerése. Olyanoké, amelyek akik arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Azt, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. Amelynek birtokában úgy érezhetik: nem csak lakosai, hanem polgárai településüknek, országuknak, Európának. Az Emlékcím tulajdonosainak közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.

Javaslat tehető közösségi és/vagy ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkáért.

A Beke Pál Emlékcím alapítói és adományozói: Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nkft., Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete.

Javaslataikat 2017. március 31-ig várjuk e-mailen (eletter@novonet.hu, az üzenet tárgyába kérjük, írja be: Javaslat Beke Pál emlékcímre), az adatlap letöltése, vagy az alábbi felületen: https://goo.gl/z8Ehet