Részvételhete 17 - május 22-28.

2017. április 15..

Részvételhete 17

Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

• egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy
  • megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Az elmúlt években több ezer akció/esemény valósult meg a Hét során csak Magyarországon, több száz településen és több ezer közösség, civil szervezet csatlakozásával azért, hogy megmutassuk, az állampolgárok részvétele nem csak utópia, hanem a legalapvetőbb közös ügyünk. Legyél akár környezet, vagy érdekvédő, tervező, fejlesztő, segítő, szervező, képző, informáló, szépítő, vagy akárhogy is, de jobbítani akaró:

SZERVEZKEDJ! vagy kapcsold májusi programjaidat az ÁRH-hoz!

Az ÁRH központi témája és a szervezkedés fókuszai 2017-ben

C I V I L I Z Á C I Ó

Mit tehetünk olyan közhangulatban, amikor a szabad, demokratikus állampolgári és civil cselekvés létjogosultsága is megkérdőjeleződik?

Kinyílunk! Ismerje meg az állampolgárok széles köre, hogy mit csinálnak, mire valók, miért jók a civil szerveződések – beszélgetések, fórumok, bemutatók, előadások, filmvetítések, on-line kampányok, fesztiválok, road-show-k, civil napok stb.

Együttműködünk! Mutassuk meg, hogy a civilek képesek az összefogásra, terveik és mondanivalójuk összehangolására, az egymás melletti kiállásra – kommunikációs és más közös kampányok, hálózati, vagy koalíciós megnyilatkozások, közös kiáltványok, események, szakmaközi programok, szolidaritási akciók.

Összezárunk! Álljunk ki a civil szektor védelmében és tegyük világossá, hogy Magyarországnak szüksége van a civil szerveződésekre, akik nem hagyják a demokrácia ellehetetlenítését – érdekvédelmi akciók, flash-mobok, demonstrációk, média akciók, nyomásgyakorlás.

Kapcsolódj te is a civil szervezetek futó országos együttműködéseihez:
Csatlakozz a Magyar Civilszervezetek kampányához
Csatlakozz több mint 250 szervezet közös állásfoglalásához és kampányához